Четвер, 28.03.2024, 10:57
Вітаю Вас Гість | RSS    

 

 



Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вы можете получить WMR-бонус в размере 0,01-0,10 WMR на свой кошелек 1 раз в сутки

Кошелек
Код Защитный код

Обмен Webmoney

Погода в Хотиновке

счетчик посещений

Головна » 2012 » Квітень » 19 » В українських школах упровадять проведення Дня туризму
20:44
В українських школах упровадять проведення Дня туризму
Міносвіти рекомендує загальноосвітнім, позашкільним та професійно-технічним навчальним закладам упровадити щорічне проведення Дня туризму
З відповідними рекомендаціями Міністерство освіти звернулося до регіональних управлінь освіти і науки.
 У листі профільного відомства, що підписаний заступником міністра Борисом Жебровським зазначається, що проведення Дня туризму має на меті формування здорового способу життя засобами туристсько-краєзнавчого напряму позашкільної освіти, розширення кругозору дітей та юнацтва та виховання моральних якостей. У зв’язку з чим, міністерство рекомендує включити проведення Дня туризму до планів роботи навчальних закладів.
 Для належної підготовки та проведення зазначеного заходу міністерством надіслано методичні рекомендації, які мають бути доведені до відома керівників навчальних закладів.
 У рекомендаціях зазначається, що строки проведення Дня туризму навчальні заклади можуть визначати самостійно, однак міністерство рекомендує запровадити його до Всесвітнього дня туризму 27 вересня.
 Програма проведення Дня туризму визначається в залежності від особливостей розташування, напрямів діяльності, рівня туристсько-краєзнавчої роботи навчального закладу. При цьому перевага надається активним формам діяльності з виходом або виїздом учасників за межі навчальних закладів, населених пунктів.
 У міністерстві освіти рекомендують проводити День туризму на свіжому повітрі та передбачає активний і змістовний відпочинок дітей. Рекомендації також містять форми проведення заходів, зокрема у вигляді змагань з краєзнавчого орієнтування, спортивного туризму, квестів, туристсько-спортивних естафет, туристсько-краєзнавчих зльотів.
 Консультаційно-методичну та організаційну допомогу в підготовці та проведенні заходів, присвячених Дню туризму в навчальних закладах, надаватимуть Український державний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді, Кримський республіканський, обласні, Київський та Севастопольський міські, районні та міські центри туризму і краєзнавства учнівської молоді, станції юних туристів.
Результати проведення Дня туризму мають бути висвітлені на сайтах, в газетах навчальних закладів, в інших засобах масової інформації та мережі Інтернет.


Посилання за темою:

 Лист МОНмолодьспорту № 1/9-263 "Щодо проведення Дня туризму"
Переглядів: 725 | Додав: sav62 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Єдина країна
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Пошук

Web Informer Button