Вівторок, 23.04.2024, 07:52
Вітаю Вас Гість | RSS    

 

 



Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вы можете получить WMR-бонус в размере 0,01-0,10 WMR на свой кошелек 1 раз в сутки

Кошелек
Код Защитный код

Обмен Webmoney

Погода в Хотиновке

счетчик посещений

Головна » 2013 » Лютий » 4 » Ідеологічні кульбіти це прикриття жахливої ситуації в освіті, - Гриневич
20:56
Ідеологічні кульбіти це прикриття жахливої ситуації в освіті, - Гриневич
Ідеологічні кульбіти це прикриття жахливої ситуації в освіті, - Гриневич
Голова парламентського комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич вважає, що маніпуляції зі змістом освіти є маскуванням корупційних дій та справжніх проблем освітньої сфери


Так політик прокоментувала зміни у змісті історичної освіти, у ході дискусії в ефірі Шустер Live.

Коментуючи процес внесення змін до програми ЗНО з історії України та історичних підручників вона зокрема зазначила, що постійні зміни не відповідають циклограмі створення освітніх програм та змушують учителів та школярів постійно пристосовуватися до змін.

"Оці ідеологічні кульбіти, які здійснює Міністерство освіти, постійно тримають в напрузі і заставляють учителів і учнів кожен раз пристосовуватися до програм що змінюються щороку чи кожні два роки, це абсолютно не відповідає циклограмі створення освітніх програм", - зазначила Гриневич.

"Це ще крім того маскує справжні проблеми освіти. Адже сьогодні Міністерство освіти займається не змістом, воно маніпулює цим змістом, щоб прикрити корупційні дії, які відбуваються, щоб прикрити ту жахливу ситуацію, яка сьогодні є з фінансуванням мережі навчальних закладів, з тими чергами які стоять у дошкільні заклади, з жалюгідною оплатою праці, яку мають викладачі і вчителі. Оці проблеми залишають на маргінесі. Зате вам вкидають ідеологічні зміни", - заявила політик.

Вона також висловила переконання, що історія має захищати свою країну. "Звичайно ми розуміємо, що живемо в багатоманітній країні, але це держава Україна і історія має бути написана з позиції захисту цієї державності", - сказала Гриневич.

"І якщо ми розуміємо в який країні ми живемо і що це країна яку ми маємо зшивати, то це означає, що в історії мають бути представлені всі ті історичні особистості, які є важливими чи для тієї чи для іншої частини України. Бо тільки так ці частини України і молоді люди можуть познати правду, світогляд, культурний контекст іншої частини України", - зазначила голова профільного парламентського комітету Лілія Гриневич.


  За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 02.02.2013
Переглядів: 585 | Додав: sav62 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Єдина країна
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Пошук

Web Informer Button