П`ятниця, 19.04.2024, 08:31
Вітаю Вас Гість | RSS    

 

 



Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вы можете получить WMR-бонус в размере 0,01-0,10 WMR на свой кошелек 1 раз в сутки

Кошелек
Код Защитный код

Обмен Webmoney

Погода в Хотиновке

счетчик посещений

Головна » 2014 » Жовтень » 8 » Прем'єр-міністр просить не зменшувати стимулюючі виплати, надбавки і доплати освітянам
19:35
Прем'єр-міністр просить не зменшувати стимулюючі виплати, надбавки і доплати освітянам

У Кабміні запевняють, що не економлять на вчителях

Уряд не приймав жодних рішень, які б передбачали звуження трудових прав працівників навчальних закладів та установ освіти або зменшення розмірів їх фінансового забезпечення. Про це йдеться у листі міністра Кабінету Міністрів Остапа Семерака до регіональних департаментів освіти і науки та керівників загальноосвітніх навчальних закладів.

Чиновник зазначає, що уряд отримує звернення педагогічних колективів, профспілкових організацій працівників освіти і науки щодо поширення інформації про доручення прем'єр-міністра стосовно значного скорочення штатної чисельності педагогічних працівників, надання їм відпусток без збереження заробітної плати, встановлення режиму роботи на умовах неповного робочого часу, зменшення або скасування стимулюючих виплат, збільшення обсягу педагогічного навантаження на ставку, зменшення надбавок і доплат, які встановлені у граничних розмірах.

Семерак також повідомляє, що проект закону "Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні", який спричинив негативний резонанс серед освітян та науковців, не підтриманий Кабінетом Міністрів і офіційно не поданий на розгляд Верховної Ради.

"Розглядаючи питання матеріального забезпечення педагогічних працівників, Кабінет Міністрів вважає неприпустимим забезпечення економії бюджетних коштів за рахунок зменшення розмірів надбавок і доплат, які встановлені працівникам закладів та установ освіти", - наголошують в уряді.

Також міністр Кабінету Міністрів повідомив, що з метою забезпечення захисту трудових прав працівників бюджетних установ, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів, 27 вересня 2014 р. прем'єр-міністр України звернувся до керівників місцевих органів виконавчої влади щодо недопущення необґрунтованого зменшення стимулюючих виплат, надбавок і доплат, які встановлюються у граничному розмірі.

Як відомо, наприкінці березня Кабінет Міністрів ухвалив постанови № 88 та № 89, якими змінив розмір надбавок педагогічним працівникам установ та закладів освіти за престижність праці, а також працівникам бібліотек за особливі умови праці з фіксованого – 20 та 50 відсотків відповідно, на так званий "гнучкий" - від 0 до 20% чи до 50%.

10 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив ЦК Профспілки працівників освіти і науки у задоволенні позову профспілки до Кабінету Міністрів про визнання протиправними та скасування зазначених постанов.

Також за інформацією освітньої профспілки, фінансові управління обласних та районних державних адміністрацій, посилаючись на п.13 доручення прем’єр-міністра України від 15.08.2014 р. № 29526/7/1-14 до Закону України від 31.07.2014 № 1622-VII "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", вимагають оптимізувати штатну чисельність працівників закладів та установ освіти, відправляти їх у відпустки без збереження заробітної плати на визначений керівниками термін, встановлювати режим роботи на умовах неповного робочого часу, зменшувати або скасовувати стимулюючі виплати та підвищення посадових окладів, зменшувати надбавки і доплати, які встановлені у граничних розмірах без попередження працівників.

Переглядів: 1016 | Додав: sav | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Єдина країна
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Пошук

Web Informer Button