Середа, 24.04.2024, 23:28
Вітаю Вас Гість | RSS    

 

 



Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вы можете получить WMR-бонус в размере 0,01-0,10 WMR на свой кошелек 1 раз в сутки

Кошелек
Код Защитный код

Обмен Webmoney

Погода в Хотиновке

счетчик посещений

Головна » 2012 » Березень » 2 » Як приймалася угода
19:16
Як приймалася угода

21 лютого відбувся пленум працівників освіти  Носівської районної організації. На пленумі була присутня Матвеєва Т.А., голова Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Одним із питань, яке розглядалося на даному форумі, було питання «Про виконання угоди між відділом освіти Носівської районної державної адміністрації та Носівською районною організацією Профспілки працівників освіти і науки України та схвалення нової угоди на 2012 – 2015 роки». Проте більше увагу привертає не так виконання попередньої угоди, а механізм схвалення нової угоди. Вже на етапі підготовки нової угоди на 2012 – 2015 роки з процесу були усунуті більше 100 працівників освіти району, які на даний час не входять до  Носівською районною організацією Профспілки працівників освіти і науки України, що є грубим порушенням статті 12 Закону України  «Кодексу законів про працю України».

Заглиблючись у зміст угоди, розумієш, що автор даного документу вирішив підняти панівне становище профспілки району за рахунок коштів державного бюджету.

Розглянемо деякі пункти угоди: 

пункт 6.1.13. Здійснювати доплату за роботу в нічний час у розмірі 40% посадового окладу (ставки заробітної плати) працівникам, щодо яких є подання первинних профспілкових організацій. Іншим працівникам, щодо яких відсутні подання профспілкових організацій, доплата за роботу в нічний час здійснюється в розмірі 35% тарифної ставки (посадового  окладу).

Пункт 6.1.17. Надавати педагогічним працівникам щорічну грошову винагороду за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків до Дня працівників освіти не нижче 50% посадового окладу (ставки заробітної плати) …  Сприяти виплаті винагороди в розмірі посадового окладу (ставки заробітної плати) головам профспілкових організацій, які здійснюють свої повноваження на громадських засадах. ( Цікаво, і коли це робота в профспілці стала  відноситися до службових обов’язків педагогічних працівників?)

Ще одним із розділів, який викликає одночасно і здивування , і обурення керівників закладів освіти, є Додаток 5  «Тривалість щорічної додаткової відпустки за ненормований робочий день керівникам закладів освіти, надання відпусток яким належить до компетенції Відділу освіти» . В цьому додатку автор вже свідомо ділить працівників освіти на «своїх» та «чужих». 5 керівників шкіл (Носмівської ЗОШ №2, Носівської ЗОШ №4, Макіївської ЗОШ, Хотинівської ЗОШ та Червонопартизанської ЗОШ №4) випадають зі списку на отримання додаткової відпустки, оскільки вони не є членами профспілки.

Я б ще зміг би зрозуміти шановного голову районної профспілки пана  Євгена Бондарчука, якби десь в угоді, маленькими буковками було прописано, що всі ці нововведення будуть профінансовані за рахунок коштів профспілки. А так складається враження, що «захисник інтересів» працівниківі в очі не бачив Кодексу законів про працю України, тим більше, статтю 18, в якій чітко сказано:     Положення колективного   договору   поширюються    на    всіх працівників  підприємства,  установи,  організації  незалежно  від того,  чи є вони членами професійної спілки,  і є обов'язковими як для власника або уповноваженого ним органу,  так і для працівників підприємства, установи, організації.

Незрозумілим є і той факт, що з боку пані  Матвеєвої Т.А.,  голови Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, не було зауважень по даних пунктах.

З огляду на виявлену невідповідність Кодексу законів про працю України, постає питання про легітимність як прийняття даної угоди, так і окремих пунктів.

Переглядів: 597 | Додав: sav | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Єдина країна
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Пошук

Web Informer Button