П`ятниця, 19.04.2024, 06:10
Вітаю Вас Гість | RSS    

 

 



Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вы можете получить WMR-бонус в размере 0,01-0,10 WMR на свой кошелек 1 раз в сутки

Кошелек
Код Защитный код

Обмен Webmoney

Погода в Хотиновке

счетчик посещений

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 16 17 »
В Україні змінено принцип фінансування шкіл В Україні змінився принцип фінансування загальноосвітніх навчальних закладів. Відтепер фінансове забезпечення всіх українських шкіл здійснюватиметься за принципом надання освітньої субвенції. Про це під час брифінгу в Українському кризовому медіа центрі повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун. За її словами, зміна системи фінансування шкіл викликана необхідністю забезпечення рівного фінансування всіх навчальних закладів незалежно від регіону. "Раніше школи фінансувалися з місцевих бюджетів. За великим рахунком це означало те, що місцеві бюджети виділяли ті кошти які в них є, а якщо раптом у них коштів не вистачає, то в рамках субвенції їм надходили кошти, щоб дофінансувати те чого їм не вистачає", - зазначила перший заступник міністра освіти. Вона повідомила, що ситуація по різним регіонам була дуже відмінною, оскільки одні регіони могли повністю фінансувати школи, а деякі отримували дотації на фінансування на рівн ... Читати далі »
Переглядів: 543 | Додав: sav | Дата: 15.01.2015 | Коментарі (0)

Освітніх чиновників позбавлять функцій контролю Новий законопроект

"Про освіту" передбачає докорінну зміну у взаємодії управлінь освіти місцевих органів влади з навчальними закладами, що зменшить їх вплив та тиск на школи. Про це заявив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки Юрій Кононенко під час засідання Громадської ради МОН. Зокрема, Кононенко повідомив, що керівництвом Міністерства освіти і науки було зроблено значні кроки щодо припинення засилля паперотворчості вчителів та скасовано низку нормативних актів, якими зменшено звітність місцевих органів управління освіти орієнтовно на 1,5 тисяч показників. За словами Юрія Кононенка, управління освіти повинні виконувати сервісну функцію, тобто створювати умови для роботи навчального закладу, а сьогодні, окрім зазначеної функції, вони в ... Читати далі »

Переглядів: 518 | Додав: sav | Дата: 05.01.2015 | Коментарі (0)

У Кабміні запевняють, що не економлять на вчителях

Уряд не приймав жодних рішень, які б передбачали звуження трудових прав працівників навчальних закладів та установ освіти або зменшення розмірів їх фінансового забезпечення. Про це йдеться у листі міністра Кабінету Міністрів Остапа Семерака до регіональних департаментів освіти і науки та керівників загальноосвітніх навчальних закладів.

Чиновник зазначає, що уряд отримує звернення педагогічних колективів, профспілкових організацій працівників освіти і науки щодо поширення інформації про доручення прем'єр-міністра стосовно значного скорочення штатної чисельності педагогічних працівників, надання їм відпусток без збереження заробітної плати, встановлення режиму роботи на умовах неповного робочого часу, зменшення або скасування стимулюючих виплат, збільшення обсягу педагогічного навантаження на ставку, зменшення ... Читати далі »

Переглядів: 1015 | Додав: sav | Дата: 08.10.2014 | Коментарі (0)

Депутати хочуть повернути надбавки освітянам

Центральним Комітетом Профспілки працівників освіти і науки погоджено проект постанови Верховної Ради "Про забезпечення належних умов оплати праці та виплати надбавок педагогічним працівникам та працівникам бібліотек", що внесений до парламенту народними депутатами Кайдою, Вітівом, Лопачаком та Фурманом. Про це повідомили у прес-службі освітньої профспілки.

У профспілці зазначають, що проектом постанови уряду рекомендовано скасувати цьогорічні березневі постанови № 88 та 89, якими запроваджено встановлення педагогічним працівникам надбавок за престижність праці у граничному розмірі до 20 відсотків, а бібліотечним працівникам надбавок за особливі умови роботи у граничному розмірі до 50 відсотків посадового окладу замість їх фіксованих розмірів.

"Галуз ... Читати далі »

Переглядів: 499 | Додав: sav | Дата: 02.09.2014 | Коментарі (0)

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-433 від 29 серпня 2014 року

Органам управління освітою обласних
та Київської міської державних адміністрацій,
Інститутам післядипломної педагогічної освіти,
загальноосвітнім навчальним закладам

Щодо забезпечення навчального-виховного процесу
у 6 класі загальноосвітніх навчальних закладів
у 2014/2015 навчальному році

Міністерство освіти і науки України надсилає рекомендації щодо забезпечення навчального-виховного процесу у 6 класі загальноосвітніх навчальних закладів у 2014/2015 навчальному році.

Додаток: 34 арк.

Заступник Міністра       Павло Полянський

Переглядів: 534 | Додав: sav | Дата: 02.09.2014 | Коментарі (0)


Єдина країна
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук

Web Informer Button